RO | EN

Cautare rapida

Tip
Categorie
Judet
Text

Preturi si Conditii/Importanta CV-ului

Industria muncii este o piata suprasaturata iar companiile sunt coplesite de CV-urile primite zilinic din partea celor ce vor sa intre pe statul lor de plata. Pentru a fi sigur ca aplicatia ta pentru un anumit job va avea succes, trebuie sa trimiti un CV care sa il faca pe directorul departamentului de Resurse Umane sa te invite la un interviu. Asta nu inseamna ca trebuie sa strecori o ciocolata, un pachet de cafea sau cateva bancnote sclipitoare intre foile trimise de tine, ci doar ca este necesar sa trimiti un CV care prezinta cu formalitate latura ta profesionala si nivelul tau de dedicatie pentru postul pentru care aplici.

Trebuie inteles din start ca simpla trecere in revista a fostelor tale job-uri nu este nici atragatoare dar nici concludenta. Este imperativ sa ii dai de inteles viitorului tau angajator ca anii petrecuti studiind sau lucrand pentru alte companii ti-au adus noi calitati si ti-au imbunatatit aptitudinile profesionale. Este recomandat sa inserezi pentru fiecare job in parte care au fost atributiile si responsabilitatile tale, dar si care a fost cea mai mare provocare pe care ai intalnit-o. Aceste detalii ii vor crea intervievatorului o idee cat mai clara despre capacitatea ta de lucru.

Este foarte important sa fii sincer in redactarea CV-ului tau. Considera ca persoana care il va citi are o experienta in domeniu foarte vasta si nu va fi impresionata de aspectele nerealiste ale carierei tale. Mai mult, este posibil ca la cea mai mica inadvertenta aplicatia ta sa fie trimisa direct la cosul de gunoi.

Un CV profesional include doar experienta relevanta a celui ce urmareste obtinerea unui post de lucru. Nimeni nu va fi impresionat de abilitati precum cantatul la flaut, gatitul sau mersul pe bicicleta, atata timp cat aplici pentru un post de contabil, manager sau chiar paznic de noapte.