RO | EN

Cautare rapida

Tip
Categorie
Judet
Text

Despre noi - Interviul de angajare

Fiecare candidat ce se prezinta la un interviu de angajare o face folosind o strategie diferita. Unii se tem de prezenta intervievatorului si fac orice pentru a ii fi acestuia pe plac. De multe ori, aceasta tactica duce la acceptarea oricaror conditii de munca, un salariu mic si un program supraincarcat. Altii considera ca simpla lor prezenta in fata departamentului de Resurse Umane ar trebui sa le garanteze ocuparea postului. Insa, aroganta si suficienta acestora il vor pune intr-o lumina negativa si indiferent de experienta sa profesionala, va pleca de la birou fara a impresiona pe nimeni.

Atunci cand te prezinti la un interviu de angajare trebuie sa o faci cu o atitudine calma si cu incredere in tine. Este foarte posibil ca pentru acelasi post sa concurezi cu candidati mult mai valorosi sau experimentati decat tine, dar asta nu schimba cu nimic faptul ca ai sansa ta sa dovedesti de ce esti in stare. In functie de natura job-ului, trebuie sa ii poti arata angajatorului ca esti persoana potrivita pentru compania sa si ca poate conta pe tine in privinta oricarui aspect inclus in fisa postului.

Prezentarea unui CV stufos sau a unui dosar plin de scrisori de recomandare nu reprezinta neaparat formula castigatoare. Abilitatile tale tehnice trebuie sa fie in concordanta cu cerintele job-ului, iar trasaturile tale de personalitate trebuie sa se imbine cu spiritul de echipa promovat de firma respectiva. Daca nu esti compatibil cu restul colegilor atunci experienta ta in acel grup va fi foarte scurta si extrem de neplacuta pentru toata lumea.

La un interviu de angajare trebuie sa prezinti cea mai buna varianta a ta. Trebuie sa dai dovada de profesionalism, punctualitate, eleganta in vorbire si miscari dar si de o flexibilitate ce iti permite sa incerci lucruri noi pentru a deveni expert intr-un domeniu, chiar daca este unul nou.